Contestația lui Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și 7 luni de închisoare, mutată de la o instanță la alta

Contestația lui Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și 7 luni de închisoare, mutată de la o instanță la alta

Magistrații Tribunalului Arad ar fi trebuit să judece, joi dimineață, contestația depusă de Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și șapte luni de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, însă aceștia și-au declinat competența, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanța arădeană, unde a fost înregistrat dosarul în 15 septembrie, a decis să-și decline competența teritorială de soluționare în favoarea Tribunalului Timiș.

Dosarul a ajuns însă la Arad de la Tribunalul Timiș, unde fusese înregistrat inițial, în 2 iulie. Și judecătorii timișeni au decis, în vară, să-și decline competența.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, a decarat că în acest caz, existând „un conflict negativ” între instanțe, Curtea de Apel Timișoara va trebui să decidă care instanță va soluționa contestația lui Tender.

„S-a constatat un conflict negativ de competență între cele două tribunale, astfel încât, potrivit Codului de procedură penală, instanța Tribunalului Arad a sesizat Curtea de Apel Timișoara, care va stabili ce instanță va judeca acest dosar”, a precizat Dărăban.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 8 iunie, la 12 ani și șapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul „Carom”, fiind astfel găsiți vinovați de înșelăciune și spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel București (CAB) fiind definitivă.

Instanța a mai decis condamnarea lui Toader Găurean la nouă ani și zece luni de închisoare cu executare.

Decizia Curții de Apel București a venit cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care erau acuzate persoanele implicate în acest dosar.

În 20 mai, judecătorii cărora le-a fost repartizat dosarul „Carom” au fost recuzați de inculpați, motiv pentru care cei doi magistrați din complet, Daniel Donțete și Camelia Bogdan, au fost înlocuiți cu judecătoriu Mihai Mihalcea și Georgiana Tudor. Prin aceeași decizie s-a constatat că măsurile procesuale dispuse în acest dosar „sunt lovite de nulitate”.

În acest proces, magistrații Camelia Bogdan și Daniel Donțete au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender și Marian Iancu, măsura asiguratorie ce ar fi trebuit pusă pe conturile bancare, pe acțiunile firmelor pe care le dețin, dar și asupra conturilor soțiilor sau ale fostelor soții.

Judecătorii au decis extinderea sechestrului care fusese pus pe mai multe bunuri ale inculpaților din acest proces, dispuse de procurori în 12 ianuarie 2005, în 19 ianuarie 2006, în 17 și 18 aprilie 2006, în 23 iunie 2006 și în 4 iulie 2006. Având în vedere decizia de Curții de Apel, prin care s-a dispus recuzarea judecătorilor, aceste măsuri nu au mai fost luate.

Tribunalul București îi condamnase, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni de închisoare și pe Marian Iancu la 13 ani și opt luni de închisoare, în dosarul „Carom”. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București.

În acest dosar, Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, judecată pentru corupție.

Tender și Iancu au fost acuzați că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onești și au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Onești. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzați că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În același dosar au fost trimiși în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean și Bogdan Sălăjan.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracțional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat și determinat, urmărind îndeplinirea unor activități punctual stabilite de către inițiatorii grupului, inculpații Iancu Alexandru Marian și Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Apare o nouă obligație în România. Se aplică în toate magazinele și restaurantele, fără excepție
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Copacii care au supraviețuit bombei atomice lansate asupra Hiroshima
×